sfsfsfsv_0

Vona: Orbán “elcseszte” az Olimpiát

Vona Gábor, a Jobbik elnöke erős szavakkal illette a miniszterelnököt a tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbik elnökének véleménye az egész olimpia ügyhöz, leginkább a bevándorlási problémákhoz való hozzáállásra hasonlít, amelyet leginkább a Fidesz az adott ügyre vonatkozó politikája befolyásol, mintsem a szituáció maga.
A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor görcsös kapaszkodása a miniszterelnöki székhez. A Fideszt ebből a szempontból a volt Gyurcsány-féle MSZP-hez hasonlította, és kifejtette arra vonatkozó nézeteit is miszerint, hogy a miniszterelnök tehet arról, hogy ennyire nemzet-romboló ügy lett az Olimpia.

20160414budapest-2024-bp2024-logo-palyazat1
Mikor a Jobbik elnökét az összegyűjtött aláírásokról kérdezték, válasza lényege:

Orbán Viktor elcseszte ezt a dolgot.

mert pártpolitikai kérdés lett belőle. A Jobbik viszont szerinte továbbra is olimpiapárti, az ország megérdemli és meg is tudná rendezni azt, de nem így. A Jobbik politikáját úgy tűnik leginkább manapság már a Fidesz politikája határozza meg, és nem fordítva.

A sajtótájékoztatón Vona Gábor kifejtette azt is, hogy ha ők lennének kormányon bevezetnék a két ciklusra szóló korlátot, ami Vona szerint az egészséges versenynek is jót tenne. A teljesítménykényszert a hatalom bebetonozása helyett az ország felvirágoztatására helyeznék át, a politikai kultúra részévé tennék az önmérsékletet és frissé, demokratikussá, az emberek számára inspirálóbbá a közéletet – mondta.

Orbán-Vona vita a parlamentben a referendum-szavazás után
Orbán-Vona vita a parlamentben a referendum-szavazás után

Gender-tanok az ELTE-n

Kérdezték arról is, hogy az ELTE elindítaná a társadalmi nemek tanulmánya szakot, amiért a KDNP ifjúsági szervezete páros lábbal bele is szállt az egyetembe, egy kis sorosozással nyomatékosítva a kifogásaikat. Vona azt mondta, nagyon nem örül az új szaknak, felesleges megfelelési kényszernek, lobbinak tulajdonítja a dolgot.